skip to Main Content

Teruggave btw op aanschaf zonnepanelen

Doordat de Belastingdienst particulieren die (een deel van hun) opgewekte stroom aan het net leveren tegenwoordig als ondernemers beschouwt kunt u de betaalde btw terugkrijgen. Hiervoor moeten wel enkele administratieve handelingen gedaan worden maar het levert veel meer op als de eerder genoemde landelijke subsidie deed. Er is geen limiet gesteld aan het bedrag dat u terug kunt vorderen.

Het is ook mogelijk de btw door ons te laten terugvorderen en alle daar bij behorende zaken voor u te regelen. Meer informatie over de btw regeling kunt u contact met ons opnemen. Wij kunnen u van de benodigde informative voorzien.

Groene lening

Er is ook financieel voordeel te halen met behulp van een groene lening, waarbij u korting krijgt op de rente voor een lening die wordt afgesloten om zonnepanelen te kopen. Deze regeling geldt overigens ook voor andere energiebesparende maatregelen.

Een groot voordeel van deze financieringsvorm is dat de lening in box 1 valt en daardoor de rente fiscaal aftrekbaar is. Afhankelijk van de belastingschijf waarin u zich bevind kan dit u grote voordelen opleveren. De looptijd van de lening varieert van 5 tot 15 jaar. De rentes staan hier ook in vast en de lening is een annuïteitenlening. Wat betekent dat de gehele lening afbetaald wordt gedurende

de looptijd. Wij kunnen u in contact brengen met een financieel adviseur die samen met u kunt kijken naar wat voor u de beste oplossing is.

Financiering

De Verduurzaam Hypotheek geeft huizenkopers en huiseigenaren de mogelijkheid om tussen de €5.000 en €25.000 bij te lenen om te investeren in energiebesparende maatregelen in en om de woning. Denk aan isolatie van de ramen of de muren of de aanleg van vloerverwarming of zonnepanelen. Consumenten kunnen het extra leningdeel tot twee jaar na het passeren van de hypotheek inzetten. Hiermee wil de geldverstrekkers de consument een beetje rust geven in die zin dat het in eerste instantie vooral gaat om het kopen van een nieuwe woning en later pas hoeft te beslissen over te nemen duurzame maatregelen.

Onze adviseur kan de Verduurzaam Hypotheek aanvragen als onderdeel van een reguliere hypotheek. Het bedrag komt in een soort bouwdepot. De koper hoeft dus niet direct te beslissen wat of wanneer hij iets gaat ondernemen. Goed om te weten is dat extra bijlenen voor verduurzaming geen risico-opslag met zich meebrengt.

Naast de verduurzaamhypotheek zijn er meerdere mogelijkheden om de verbetering van uw woning te financieren.

Financierings mogelijkheden

1. Subsidie zonnepanelen

Voor de aanschaf van zonnepanelen kunt u mogelijk subsidie krijgen van uw gemeente. De energiesubsidiewijzer toont per gemeente alle regelingen voor energiebesparende maatregelen.

2. Hogere hypotheek

Zonnepanelen financieren kan ook via de hypotheek. U leent dan tot 106 % van de woningwaarde. Bespreek met uw hypotheekadviseur wat de mogelijkheden zijn. Niet alle geldverstrekkers bieden deze mogelijkheid. VeduNoord kan deze duidelijkheid verschaffen.. 

3. Extra hypotheek op uw inkomen

Bij het afsluiten van een hypotheek is het ook mogelijk extra te lenen bovenop wat u normaal kunt lenen op basis van uw inkomen: maximaal € 9.000 voor energiebesparende maatregelen. Koopt u een nul-op-de-meterwoning of een woning met een EPC0 of lager, dan mag u zelfs € 25.000 extra lenen. Voorwaarde is wel een energieprestatiegarantie van 10 jaar. Volgend jaar komt de energieprestatiegarantie voor woningen met een EPC0 of lager te vervallen; u kunt dan € 20.000 extra lenen voor energiebesparende maatregelen.

4. Energiebespaarlening

De landelijke Energiebespaarlening is bedoeld voor energiebesparende maatregelen in bestaande woningen, zoals zonnepanelen. U kunt maximaal 75 % van het leenbedrag besteden aan zonnepalen, de andere 25 % moet u investeren in andere energiebesparende maatregelen zoals bijvoorbeeld dak-muur-vloer-isolatie.

5. Duurzaamheidslening

Sommige gemeenten hebben een Duurzaamheidslening. Bekijk op de website van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting of uw gemeente de lening aanbiedt en wat de voorwaarden zijn. Voordeel van de duurzaamheidslening is de zeer lage rente

Doordat Vedu-Noord samenwerkt met een onafhankelijk financieel adviseur kunnen wij samen met u kijken wat de voor u meest juiste manier van financieren is.

Back To Top