skip to Main Content

Isolatie werk

Draag bij aan een duurzamere wereld.

Een spouwmuur isoleren

Het isoleren van een spouwmuur in de nieuwbouw wordt de laatste jaren steeds grondiger en nauwkeriger toegepast. Doordat nieuwbouw woningen of utiliteitsgebouwen tegenwoordig steeds strengere isolatie eisen vragen. Daardoor worden de eisen op de kwaliteit, luchtdichtheid en afwerking van de isolatie ook steeds hoger.

Isoleren in de nieuwbouw

Vedu Noord isoleert hoofdzakelijk voor aannemers. Wij voorzien zowel nieuwbouwwoningen als utiliteitsgebouwen van spouwmuur isolatie. In de meeste gevallen voorzien wij deze gebouwen van steenwol of PIR spouwmuur isolatie. Ook kunnen wij u als particulier voorzien van spouwmuur isolatie.

Glaswol

Glaswol bestaat uit gerecycleerd glas. Voor spouwmuurisolatie in bestaande woningen gebruikt men glaswolvlokken die ingeblazen worden in de muur. Er zijn verschillende kwaliteiten glaswol waarvan de beste soorten presteren volgende de HR++ norm.
Glaswol werkt niet alleen als thermische, maar ook als akoestische isolatie.

Isolatiewaarde: 0,034 W/m.K
Voordelen: relatief goedkoop, recycleerbaar, goede akoestische isolatie.
Nadelen: Minimale spouwbreedte nodig en groter boorgat nodig.

Steenwol spouwmuur isolatie

Steenwol is een isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde, steenwol is snel en nauwkeurig te verwerken. Door zijn robuuste en duurzame eigenschappen heeft steenwol na verwerking overal de zelfde dikte en heeft het een zeer lange levensduur, is brandveilig, uitstekende akoestische isolatie en is daarna zelfs recyclebaar.

Isolatiewaarde: 4,5 m2.K/W
Voordelen: uitstekende thermische prestaties, efficiënte verwerking

PIR spouwmuur isolatie

PIR spouwmuurisolatie beschikt overe een zeer hoge isolatiewaarde waardoor er met een smallere spouw gebouwd kan worden. Doordat de PIR platen zijn afgewerkt met aluminium heeft de isolatie gelijk een damp dichte afwerking.

Isolatiewaarde: 0,022 W/m.K
Voordelen: ruimtebesparend, dampdicht
Nadelen: niet recycleerbaar.

Back To Top