skip to Main Content

Dubbele Beglazing

Draag bij aan een duurzamere wereld.

De voordelen van dubbel glas en HR glas

Ook als je ramen en kozijnen nog niet aan vervanging toe zijn, kan dubbel glas of HR glas al rendabel zijn. Dubbel glas en HR (hoog rendement) glas isoleren beter dan enkel glas. Je bespaart ermee op je stookkosten en daarmee bewijs je het  milieu een dienst. Bijkomend voordeel is dat je minder last hebt van tocht en lawaai. Kortom: prettiger wonen!

Welke spouwmuren zijn geschikt voor na-isolatie?

Enkel glas vervangen door HR++ glas kan in een gemiddelde eengezinswoning gemiddeld 430 m3 gasverbruik per jaar, dat is 280 euro, besparen. Dat is aanzienlijk als je bedenkt dat een woning gemiddeld bijna 1.300 m3 gas voor centrale verwarming nodig heeft.

Er zijn verschillende soorten isolerend glas, met verschillende isolatiewaarden:

  • Gewoon dubbel glas
  • HR glas
  • HR+ glas
  • >HR++ glas
  • Triple glas (ook wel: drievoudig of driedubbel glas)
  • Voorzetramen
  • Monumentenglas

Wil je weten welke optie voor jouw woning het meest geschikt is neem dan contact met ons op.

Tips en weetjes

Weet je niet welk soort dubbel glas jouw woning heeft? Kijk naar de aanduiding in de rand tussen de glasplaten: HR, HR+ of HR++. Staat er niets, dan gaat het bijna altijd om gewoon dubbelglas of HR-glas van voor 1996.Isolerend glas (vooral HR++ glas) kan leiden tot condensvorming op koude vlakken in huis. Goede ventilatie (goed ventileren blog) voorkomt dit, bijvoorbeeld door ventilatieroosters boven het isolatieglas.

De productie van glas kost veel energie. En de milieubelasting van de productie van HR++ vensterglas is hoger dan die van enkel glas. Gedurende de levensduur van het HR++ glas wordt echter zoveel energie bespaard op woningverwarming, dat de benodigde productie-energie vele malen wordt gecompenseerd. De edelgassen (zoals argon) en coatings die verantwoordelijk zijn voor de extra-isolerende eigenschappen van HR++ glas, zijn onschadelijk voor je gezondheid en het milieu. Afgedankt vensterglas wordt ingezameld via de glashandel; de glasindustrie gebruikt het voor de productie van nieuw glas, vooral verpakkingsglas. Dit bespaart grondstoffen en energie.

Back To Top